keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Lasseleivät

Ostin viikonloppuna kirpparilta hopeisia ruokalusikoita.
Tuossa ne pyöri pöydällä ja mietin, mitä niillä tekisin ??
Sitten valo syttyi ohimolla ja teen lusikkaleipiä !! Ne on sellasta pientä ja ihanaa herkkua.
Olen iso nainen ja minulle pitää olla ISOJA lusikkaleipiä ja onhan nuo hopealusikatkin isoja.
No mä sit pyöräytin 10 suurta lusikkaleipää, jotka muuten ei olekkaan lusikkaleipiä vaan Lasseleipiä.
Poikani kertoi että ne on Lasseleipiä, kysyin miksi niin Lasset kuulema punastelee.
En tiedä mikä juttu se on, mutta aika hauska :)
Yksi Lasseleipä on kämmenen kokoinen, eli makean himoon riittää yksi Lasse.

 
200g voita
2dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
1 tl kardemummaa
4,5 dl vehnäjauhoja
 
1. Sulata voi ja anna ruskistua vaalean ruskeaksi (punertavaksi).
2. Mittaa sokeri kulhoon ja kaada päälle ruskistunut rasva. Sekoita ja anna jäähtyä.
3. lisää vaniljasokeri,kaneli, kardemumma ja jauho-leivinjaoseos..
4. Painele taikinaa hopealusikan pesään ja vedä leivinpaperin päälle pellille.
5. Paista 200 asteessa 10-12 min. jotta reunat saa hieman väriä.
6. Levitä jäähtynelle lusikkaleivälle hilloa ja paina toinen lusikkaleipä päälle.
7. Kierittele heti sokerissa.
 
 
Heleppoa kuin heinänteko ;)

2 kommenttia:

  1. Oi mummini teki aina lusikkaleipiä. Ne ovat niin hyviä! Taidanpa kokeilla reseptiäsi. Kaikkia muitakin hyviä ideoita täältä blogistasi löytyy! Kannattaa joo ostaa Talo & Koti! ;)

    Tulin lukijaksi.

    VastaaPoista
  2. Moikka Tuire :)

    Lusikkaleivät todellakin on ihania. Olen laittanut aina vadelma marmeladia niiden väliin, nam !!
    Sitten kun tekee ruokalusikkaan niin ei tartte kokoiltaa väkertää ja tulee tuhdit herkut :)
    Tervetuloa lukijaksi !!

    VastaaPoista